Opening basisschool groei!

1 september is altijd een beetje spannend. Nieuwe juf, nieuwe meester, nieuwe vriendjes,…. Maar voor de leerlingen van voormalige scholen Vijverhof en Ter Linde in Schoten was het vandaag extra spannend. Zij starten namelijk met een heel nieuw verhaal.

 De twee Invento-basisscholen uit Schoten, Vijverhof en Ter Linde, vormen sinds dit schooljaar namelijk één sterk team.  De leerlingen zitten nu allemaal samen in de gebouwen op de Lindelei in Schoten. Die nieuwe start verdient ook een nieuwe naam. Vanaf vandaag mogen ze zich officieel Basisschool Groei! Noemen.  

“De nieuwe naam Basisschool Groei! draagt de visie van onze school perfect uit”, vertelde directeur Audry Festraerts aan de ouders. “Samen staan we sterk en willen we bouwen aan dit nieuwe verhaal. Met onze groene speelplaats en vernieuwende werkvormen willen we onze leerlingen ‘goesting’ geven om te leren. Groeikansen in een veilige en warme plek staan daarbij centraal. We willen leerlingen met de nodige portie zelfvertrouwen en een positief kritische blik klaarstomen voor de wereld van morgen.”

Op de eerste schooldag kregen de vele nieuwe ouders die op weg naar school mee de regen hadden getrotseerd een rondleiding in de vernieuwde school die extra en grotere klassen kreeg. Om in te spelen op de groei van de leerlingenpopulatie aan de Lindenlei, werden deze zomer twee klascontainers bijgezet achteraan op de speelplaats en werd de grote refter, die sinds corona haar oorspronkelijke functie verloren had en leeg stond, omgebouwd tot twee comfortabele klaslokalen. Dat het regende vond men bij Groei! niet eens zo erg. “Regen is nodig om planten te laten groeien”, grapte een aanwezige ouder aan de schoolpoort. 

Vorige
Vorige

Toverbos airlines

Volgende
Volgende

Leerlingenparticipatie op het Atheneum van Brasschaat