Toverbos airlines

Op 1 september liet de regen zich niet van zijn beste kant zien, maar dat hield Basisschool Toverbos niet tegen om een spectaculaire aftrap van het nieuwe schooljaar te voorzien. Deze school bewees dat zelfs de meest grijze luchten geen spelbreker kunnen zijn als het gaat om een warm welkom voor leerlingen en ouders.

Een Vliegende Start van het Schooljaar op Basisschool Toverbos

De leerkrachten van Basisschool Toverbos hadden zich op deze bijzondere dag omgetoverd tot elegante stewardessen en stijlvolle stewards. Bij aankomst kreeg elke leerling een echte boardingpass, wat het gevoel van avontuur en opwinding alleen maar versterkte. Vervolgens wandelden de leerlingen zich door een houten poortje, waar de vriendelijke stewardessen hen opwachtten om hun boekentassen te wegen. Maar deze dames deden meer dan alleen wegen; in hun vrolijke outfits legden ze ook duidelijk uit wat wel en niet in de boekentassen mocht zitten.

Terwijl op de achtergrond vrolijke deuntjes over vliegen uit de luidsprekers schalden, ondergingen de boekentassen een 'veiligheidscontrole'. Welke tassen waren niet in orde? Welke leerlingen piepten bij de 'controle'? Dit alles werd op een ludieke manier gepresenteerd om de regels van de school over te brengen.

"Hoe leuk is onze school" glimlachte een van de ouders. “Zo mogen jullie wel elke dag klaarstaan" voegde een ander eraan toe. De geweldige sfeer die hier heerste, liet niemand onberoerd.

In de gang stonden stewardessen klaar om de leerlingen naar hun juiste bestemming te begeleiden en hen de weg te wijzen naar hun nieuwe klaslokalen. De ouders werden daar vriendelijk naar buiten geleid, waar een koffiebar op hen wachtte om het afscheid wat meer dragelijk te maken.

"Goed begonnen is half gewonnen!" riep juf Inge Van Leuven enthousiast, duidelijk blij met de positieve energie die de eerste schooldag met zich meebracht. Juf Katrien Versmissen, trekker van dit mooie initiatief, voegde eraan toe: "Ik wil de kinderen echt enthousiast maken, zodat 1 september een speciale dag is waar ze echt naar kunnen uitkijken en die ze nog lang zullen herinneren."

Eenmaal in de klas kreeg elke leerling een officiële stempel op hun boardingpass van de 'klassteward'. Ten slotte gaven de stewardessen en de piloot van de dag, directeur Lynn, een overzicht van de veiligheidsafspraken voor zowel het schoolgebouw als de speelplaats. Als kers op de taart ontvingen de leerlingen aan het einde van de dag zelfs nog een coole tatoeage.

Hiermee is de toon gezet voor een schooljaar vol plezier, groei, ontwikkeling en succes! Wij wensen jullie allen een goede vlucht dit schooljaar!

Vorige
Vorige

Sfeerfeest Atheneum Schoten

Volgende
Volgende

Opening basisschool groei!