startersblik

Naam: Emely Zurings  
Leeftijd: 23 jaar  
Vooropleiding: Graduaat orthopedagogie  
Vrije tijd: leiding bij scouts Akabe  
School: MPI Zonnebos  

’s-Gravenwezel - In 2020 voltooide Emely haar postgraduaat Orthopedagogie, en stond ze voor de keuze die velen van ons bekend in de oren zal klinken - welke richting wil ik echt inslaan in het leven? Voor Emely was haar weg naar het onderwijs misschien wel onverwacht, maar het was zeker de weg die haar hart veroverde. 

Zorgzaamheid zit er van kleins af in bij Emely. Ze genoot ervan van met haar nichtje te spelen, die een beperking heeft. Haar beslisssing om leiding te geven bij Akabe, een scoutsgroep voor kinderen met beperkingne, was dan ook een evidente keuze.   

Hoewel ze altijd zeker was van haar studiekeuze, bleef Emely twijfelen over wat ze precies wilde doen. Ze voelde dat haar interesses te breed waren om zich te beperken tot één specifiek vakgebied, zoals personen met een handicap of ouderenzorg. Na haar afstuderen stuitte ze toevallig op een vacature bij MPI Zonnebos, waar ze uiteindelijk aan de slag mocht met jonge kinderen met autisme. 

Emely ontdekte al snel dat ze zich in het onderwijs helemaal op haar plek voelde en veel voldoening haalde uit het werken met kinderen met bijzondere behoeften. De structuur, de kleine dagelijkse overwinningen en de trage maar tastbare vooruitgang van haar leerlingen inspireren haar dag in, dag uit. Emely gaat nu zelfs de uitdaging aan om in avondonderwijs een opleiding tot kleuteronderwijzer te volgen, om zich verder te verdiepen in haar passie en meer zekerheid te krijgen in het onderwijs. Hoewel ze soms bezorgd is over de balans tussen werk en studie, is haar motivatie ongeëvenaard. 

 Die toewijding viel ook directeur Leen van Ham op: "Emely straalt enthousiasme en motivatie uit. Vorig jaar nam ze met veel toewijding een vervanging aan in een klas voor kinderen met autisme. Ze vond het zo leuk, interessant en uitdagend dat ze besloot om de lerarenopleiding kleuteronderwijs te starten. Daar zijn wij ontzettend blij mee, want ze is echt een natuurtalent als juf." 

In Emely's klas staat het welzijn van de leerlingen centraal. Ze is ervan overtuigd dat kinderen zich pas echt kunnen ontwikkelen als ze zich goed voelen in de klas. Haar aanpak is gebaseerd op zorg, begrip en empathie. 

Wij zijn in ieder geval trots op deze veelbelovende nieuwkomer, met een hart dat klopt voor haar leerlingen en hun groei! 

Vorige
Vorige

Marleen schittert in ‘de golf’

Volgende
Volgende

Een blik achter de schermen: van leerling tot leerkracht